• Μέλι & Κανέλα: Ένας εκρηκτικός συνδυασμός!
  • Βάλτε το "φυτό της αθανασίας" στη ζωή σας
  • Λεμονόνερο: Θωρακίστε τον οργανισμό σας με το ισχυρότερο «φυσικό» όπλο
  • Μανιτάρια : Οι μυστικοί «μαγικοί» λιποδιαλύτες
  • Αλάτι Ιμαλαΐων : Ένας πανίσχυρος θησαυρός στο πιάτο μας!
  • Μυρωδιές που .. θεραπεύουν!
  • Η νέα μανία του CrossFit ήρθε και ...σαρώνει!
  • Κανέλα .. Το μπαχαρικό της ομορφιάς
  • Μισοάδειο Vs Μισοάδειο… Εσείς διαλέγετε!
  • Επικίνδυνες τροφές για τους μικρούς μας φίλους
  • Ρόδι : 12+1 λόγοι για να το λατρέψετε!
  • 10 εύκολα tips για να απαλλαγείτε από τον εθισμό στη ζάχαρη
  • Λεβάντα: Αρωματική και ιαματική
  • Προσοχή στις «ένοχες» σαλάτες!
  • Μπαχαρικά-προστάτες της υγείας μας
  • Βότκα : Μην τη πιείτε.. χρησιμοποιήστε τη!
  • Μαγιονέζα: Το πιο ... νόστιμο καλλυντικό σας!
  • Τα δώρα της φύσης : 11 βότανα για αδυνάτισμα!
  • 6 τροφές που θα σε κάνουν να μοιάζεις Θεά!
  • Μέλι το θαυματουργό!
  • Λάδι ελιάς: Ευλογημένο και.. αρωματικό!
  • 11 Μύθοι για τη σοκολάτα καταρρέουν!

Σάλτσες για ζυμαρικά που διατηρούνται μέχρι 6 μήνες!

Πολλές φορές έχει τύχει να θέλουμε να φτιάξουμε κάτι πολύ γρήγορο, νόστιμο και light και καταφεύγουμε(κακώς!) στις έτοιμες λύσεις που προτείνουν τα super market, δίνοντας περισσότερο βάρος όχι στην ποιότητα, αλλά στην ευκολία!

Αν θέλουμε όμως να απολαύσουμε ένα φρέσκο πιάτο από ζυμαρικά και σάλτσα φτιαγμένη από τα χεράκια μας ότι ώρα και να θελήσουμε, η λύση έρχεται με τις 2 αυτές απλές συνταγές που μπορεί να διατηρήσουν τις σάλτσες στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες!

 

 

Σάλτσα Ντομάτας με Κρεμμύδι και Σκόρδο

(Υλικά για ένα μεγάλο βάζο)
3 κιλά ώριμες ντομάτες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μικρά ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα ή ρίγανη
θαλασσινό αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Χαράξτε σταυρωτά τις ντομάτες στο κάτω μέρος και βυθίστε τις σε μπολ με βραστό νερό για λιγότερο από 1 λεπτό. Στη συνέχεια τις βγάζετε και τις ξεφλουδίζετε. Κόψτε  τις ντομάτες κάθετα και αφαίρεσε τα σπόρια με κουταλάκι. Ψιλοκόψτε τη σάρκα τους. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ντομάτες, ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 50-60 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά (να μειωθούν στο μισό). Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ρίγανη ή μαϊντανό. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και αδειάστε τη σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και στην κατάψυξη για 6 μήνες.

 

Πέστο Βασιλικού με Κουκουνάρι

(Υλικά για μέτριο βάζο)
1 φλιτζ. τσαγιού πλατύφυλλος βασιλικός
μία σκελίδα σκόρδο
30 γραμμ. κουκουνάρι σε σπόρους
60 γραμμ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
1 φλιτζ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τα φύλλα βασιλικού και στεγνώστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Αν έχουν υγρασία, θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη ζύμωση με τη σάλτσα. Αφού χτυπήσετε το βασιλικό, το σκόρδο και τους κουκουναρόσπορους σε γουδί, αδειάστε τα σε μπολ και προσθέστε το πεκορίνο. Ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αδειάστε τη σε βάζο και βάλτε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να εμποδίσει την οξείδωση και να μη μαυρίσει.
Η σάλτσα διατηρείται για 4-5 εβδομάδες στο ψυγείο και για 5-6 μήνες στην κατάψυξη.

 

Joomla! meta tags