• Μέλι & Κανέλα: Ένας εκρηκτικός συνδυασμός!
  • Βάλτε το "φυτό της αθανασίας" στη ζωή σας
  • Λεμονόνερο: Θωρακίστε τον οργανισμό σας με το ισχυρότερο «φυσικό» όπλο
  • Μανιτάρια : Οι μυστικοί «μαγικοί» λιποδιαλύτες
  • Αλάτι Ιμαλαΐων : Ένας πανίσχυρος θησαυρός στο πιάτο μας!
  • Μυρωδιές που .. θεραπεύουν!
  • Η νέα μανία του CrossFit ήρθε και ...σαρώνει!
  • Κανέλα .. Το μπαχαρικό της ομορφιάς
  • Μισοάδειο Vs Μισοάδειο… Εσείς διαλέγετε!
  • Επικίνδυνες τροφές για τους μικρούς μας φίλους
  • Ρόδι : 12+1 λόγοι για να το λατρέψετε!
  • 10 εύκολα tips για να απαλλαγείτε από τον εθισμό στη ζάχαρη
  • Λεβάντα: Αρωματική και ιαματική
  • Προσοχή στις «ένοχες» σαλάτες!
  • Μπαχαρικά-προστάτες της υγείας μας
  • Βότκα : Μην τη πιείτε.. χρησιμοποιήστε τη!
  • Μαγιονέζα: Το πιο ... νόστιμο καλλυντικό σας!
  • Τα δώρα της φύσης : 11 βότανα για αδυνάτισμα!
  • 6 τροφές που θα σε κάνουν να μοιάζεις Θεά!
  • Μέλι το θαυματουργό!
  • Λάδι ελιάς: Ευλογημένο και.. αρωματικό!
  • 11 Μύθοι για τη σοκολάτα καταρρέουν!

Στολίστε τα Μπισκότα σας με Χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

Φέτος τα Χριστούγεννα γινόμαστε και πάλι παιδιά, οπλιζόμαστε με κέφι, διάθεση και φαντασία και πάμε να στολίσουμε μόνες μας  εντυπωσιακά μπισκοτάκια! Ας δούμε μερικές ιδέες που θα στολίσουν το γιορτινό μας τραπέζι με χριστουγεννιάτικη διάθεση, ή θα αποτελέσουν ένα όμορφο και πρωτότυπο δώρο για τους φίλους μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα...

 

 

 

 

 Με γλάσο ζάχαρης


Από τις πιο εύκολες διακοσμήσεις, είναι και αυτή με γλάσο ζάχαρης. Βάλτε σε ένα μπολ λίγο νερό και προσθέστε σταδιακά (σιγά-σιγά, για να μη σβολιάσει) ζάχαρη άχνη. Όταν δείτε το μείγμα να γίνεται πηχτό και κρεμώδες, τότε είναι έτοιμο να απλωθεί! Βάλε το σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και δημιουργήστε ό,τι σχέδιο επιθυμείτε! Μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το γλάσο, προσθέτοντας μέσα στο μείγμα λίγο έτοιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

 

Με  φύλλο ζαχαρόπαστας

Είναι μια πιο δύσκολη και μπελαλίδικη διαδικασία, αλλά σίγουρα και πιο εντυπωσιακή!

Αρχικά πρέπει να φτιάξετε τη ζαχαρόπαστα ως εξής :

       Υλικά 
      -1 κιλό ζάχαρη άχνη 
      -φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
      -2 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης 
      -1 βανίλια
      -5 κ.σ. νερό
Αδειάστε την άχνη σε ταψί και κάντε μια τρύπα στο κέντρο. Βάλτε σε κατσαρολάκι το νερό και τη ζελατίνη και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη γλυκόζη και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να γίνει σιρόπι. Μόλις κρυώσει, ρίξτε το μείγμα στο ταψί με την άχνη, ζυμώστε και πλάστε μια μπάλα.
Αφού πλάσετε τη ζαχαρόπαστα σε μπάλα, απλώστε στην επιφάνεια εργασίας σας ζάχαρη άχνη. Τοποθετήστε την μπάλα ζαχαρόπαστας στη ζαχαρωμένη επιφάνεια. Με τον πλάστη, ανοίξτε την μπάλα ζαχαρόπαστας σαν να ήταν φύλλο ζύμης. Το φύλλο ζαχαρόπαστας πρέπει να έχει πάχος περίπου5 χιλ. Στη συνέχεια μπορείτε να κόψετε τη ζαχαρόπαστα ανάλογα με το σχήμα που έχουν τα μπισκοτάκια και να χρησιμοποιήσετε λίγη αραιωμένη γλυκόζη ή σιρόπι για να την κολλήσετε πάνω σ’αυτά. Προσοχή!! Η ζαχαρόπαστα εφαρμόζεται πάνω σε τελείως κρύα μπισκότα!

 

Με σοκολάτα

Εύκολη και γευστικότατη μέθοδος που αποδεδειγμένα αρέσει σε μικρούς, αλλά και .. σε μεγάλους! Το  μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να λιώσετε λίγη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και να βουτήξετε το μισό μπισκοτάκι μέσα, αφήνοντάς το μετά να κρυώσει.  
Εναλλακτικά, με μια σύριγγα μπορείτε να σχηματίσετε χαμογελαστές φατσούλες πάνω στα στρογγυλά μπισκοτάκια ή απλά να σχηματίσετε διάφορα σχήματα με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ενώ ακόμα μπορείτε αντί για κουβερτούρα, να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα!

 

Χρωματιστή ζάχαρη και τρούφα


Γρήγορο κι εύκολο στόλισμα μπορεί επίσης να γίνει με ένα απλό πασπάλισμα με χρωματιστή ζάχαρη και τρούφα σοκολάτας. Τη χρωματιστή ζάχαρη μπορείτε να τη βρείτε έτοιμη στο εμπόριο, ή να τη χρωματίσετε εσείς με ειδικό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Για να κολλήσει η ζάχαρη και η τρούφα πιο εύκολα, αλείψτε ελάχιστα με πινέλο που έχετε βουτήξει σχεδόν στη μύτη, μέσα σε ελαφρά αραιωμένο σιρόπι.

 

Με ζάχαρη άχνη!


Χριστούγεννα χωρίς χιόνι δε γίνεται! Δεν είναι όμως μόνο οι κουραμπιέδες που το σηματοδοτούν αυτό, αλλά μικρά «χιονισμένα» μπισκοτάκια που μπορεί να κάνουν τη διαφορά!

 

Συνδυάστε τα όλα!

Εδώ κυρίαρχο λόγο έχει η όρεξη, αλλά και η φαντασία! Μπορείτε να συνδυάσετε τις παραπάνω μεθόδους, δημιουργώντας πραγματικά κομψοτεχνήματα! Περάστε για παράδειγμα το περίγραμμα του μπισκότου με γλάσο και πασπαλίστε το με χρωματιστή ζάχαρη! Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε γλάσο & σοκολάτα, σοκολάτα & τρούφα, ζαχαρόπαστα & τρούφα ... οι επιλογές είναι ατελείωτες! Τα Χριστούγεννα σημαίνουν κέφι, χαρά, καλή παρέα και μια μοναδική ευκαιρία να νιώσουμε και πάλι παιδιά, χρησιμοποιώντας την αγάπη και τη φαντασία μας σε κάθε δημιούργημά μας..

Καλές γιορτές και.. καλή σας όρεξη!!

 

Joomla! meta tags