• Μέλι & Κανέλα: Ένας εκρηκτικός συνδυασμός!
  • Βάλτε το "φυτό της αθανασίας" στη ζωή σας
  • Λεμονόνερο: Θωρακίστε τον οργανισμό σας με το ισχυρότερο «φυσικό» όπλο
  • Μανιτάρια : Οι μυστικοί «μαγικοί» λιποδιαλύτες
  • Αλάτι Ιμαλαΐων : Ένας πανίσχυρος θησαυρός στο πιάτο μας!
  • Μυρωδιές που .. θεραπεύουν!
  • Η νέα μανία του CrossFit ήρθε και ...σαρώνει!
  • Κανέλα .. Το μπαχαρικό της ομορφιάς
  • Μισοάδειο Vs Μισοάδειο… Εσείς διαλέγετε!
  • Επικίνδυνες τροφές για τους μικρούς μας φίλους
  • Ρόδι : 12+1 λόγοι για να το λατρέψετε!
  • 10 εύκολα tips για να απαλλαγείτε από τον εθισμό στη ζάχαρη
  • Λεβάντα: Αρωματική και ιαματική
  • Προσοχή στις «ένοχες» σαλάτες!
  • Μπαχαρικά-προστάτες της υγείας μας
  • Βότκα : Μην τη πιείτε.. χρησιμοποιήστε τη!
  • Μαγιονέζα: Το πιο ... νόστιμο καλλυντικό σας!
  • Τα δώρα της φύσης : 11 βότανα για αδυνάτισμα!
  • 6 τροφές που θα σε κάνουν να μοιάζεις Θεά!
  • Μέλι το θαυματουργό!
  • Λάδι ελιάς: Ευλογημένο και.. αρωματικό!
  • 11 Μύθοι για τη σοκολάτα καταρρέουν!

Παϊδάκια κοτόπουλου με μπουγιουρντί

Ένας πανεύκολος τρόπος για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο και να το κάνετε ξεχωριστό. Θα ξετρελαθούν όλοι!

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

 

1 (1.300 γραμμ.) μικρό κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια 

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

1 κ.σ. ρίγανη

 1 κ.σ. θυμάρι

 4 κ.σ. ελαιόλαδο

 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

 1 κ.σ. αλάτι 

 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Για το μπουγιουρντί:

 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα

 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα

 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα

 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

 2 σκελίδες ολόκληρες σκόρδο 

 250 γραμμ. φέτα (σκληρή) κομμένη σε κυβάκια

 1 κ.σ. ρίγανη

 1 κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι 

 αλάτι

 4 κ.σ. ελαιόλαδο

 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

 Προετοιμασία

1.Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι και   τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά με πιρούνι, να ενωθούν καλά.

2. Ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθούν με τη μαρινάτα. (Αν θέλουμε τα αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο για να γίνουν πιο νόστιμα).

3. Στρώνουμε λαδόκολλα στο βαθύ ταψί του φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο με όλα τα υγρά της μαρινάτας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50΄.

4. Για το μπουγιουρντί: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να βραχούν. Στρώνουμε λαδόκολλα σε βαθύ ταψί, αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα και ψήνουμε στους 200°C για 20΄. Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε στη μέση το κοτόπουλο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα του και γύρω γύρω το μπουγιουρντί.

 

 

 

Joomla! meta tags