• Μέλι & Κανέλα: Ένας εκρηκτικός συνδυασμός!
  • Βάλτε το "φυτό της αθανασίας" στη ζωή σας
  • Λεμονόνερο: Θωρακίστε τον οργανισμό σας με το ισχυρότερο «φυσικό» όπλο
  • Μανιτάρια : Οι μυστικοί «μαγικοί» λιποδιαλύτες
  • Αλάτι Ιμαλαΐων : Ένας πανίσχυρος θησαυρός στο πιάτο μας!
  • Μυρωδιές που .. θεραπεύουν!
  • Η νέα μανία του CrossFit ήρθε και ...σαρώνει!
  • Κανέλα .. Το μπαχαρικό της ομορφιάς
  • Μισοάδειο Vs Μισοάδειο… Εσείς διαλέγετε!
  • Επικίνδυνες τροφές για τους μικρούς μας φίλους
  • Ρόδι : 12+1 λόγοι για να το λατρέψετε!
  • 10 εύκολα tips για να απαλλαγείτε από τον εθισμό στη ζάχαρη
  • Λεβάντα: Αρωματική και ιαματική
  • Προσοχή στις «ένοχες» σαλάτες!
  • Μπαχαρικά-προστάτες της υγείας μας
  • Βότκα : Μην τη πιείτε.. χρησιμοποιήστε τη!
  • Μαγιονέζα: Το πιο ... νόστιμο καλλυντικό σας!
  • Τα δώρα της φύσης : 11 βότανα για αδυνάτισμα!
  • 6 τροφές που θα σε κάνουν να μοιάζεις Θεά!
  • Μέλι το θαυματουργό!
  • Λάδι ελιάς: Ευλογημένο και.. αρωματικό!
  • 11 Μύθοι για τη σοκολάτα καταρρέουν!

Κοτόπουλο σκορδάτο με μαύρες και πράσινες ελιές

Υλικά για 4 άτομα
• 1 κοτόπουλο, περίπου 1 κιλό
• 1/4 φλιτζ. βούτυρο
• 3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες


• 1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
• 2 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
• 1/2 φλιτζ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες

 

• 1/2 φλιτζ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
• 6 φιλέτα αντσούγιας (προαιρετικά)
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση
Πλένετε το κοτόπουλο με κρύο νερό. Το στραγγίζετε καλά και το κόβετε σε 8 κομμάτια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σ' ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνετε το σκόρδο και μόλις αρχίσει να χρυσίζει το αφαιρείτε. Προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρετε ώσπου να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.

 

Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κρασί και το ξίδι. Μαγειρεύετε ώσπου να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.

 

Προσθέτετε τις ελιές και τις αντσούγιες, εάν χρησιμοποιείτε, μισοσκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, για 40 λεπτά περίπου, ή ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο.

 

Μεταφέρετε το φαγητό σε μια ζεστή πιατέλα και το σερβίρετε ζεστό.

 

Joomla! meta tags